https://www.mobil.se/nyheter/telefon-108-megapixelskamera-och-10-x-optisk-zoom-kommer-2020
567297
Nyheter
Framstående techläckaren hävdar

”Telefon med 108-megapixelskamera och 10 x optisk zoom kommer 2020”

Techläckaren Ice Universe säger sig sitta på spännande information om en kommande telefon från en icke namngiven mobiltillverkare.

Techläckaren Ice Universe är primärt känd för sina bildläckor på nya smartphones, som ofta visar sig stämma med de produkter som senare släpps. Någon specifik telefonmodell nämns inte i den tweet som Ice Universe nu har lagt ut, men däremot så hävdar han i den tillhörande texten att vi kommer att få se en telefon med en kamera på 108 megapixlar nästa år, och den ska dessutom vara rustad med 10 x optisk zoom. Tidigare i år kom även Credit Suisse med en rapport där man hävdade att sensorer på 65 megapixlar skulle vara på gång under andra halvan av 2019 och att 2020 skulle bjuda på sensorer med just 108 megapixlar. 

Kan handla om Samsung

Spekulationerna om vem som kan tänkas släppa en sådan telefon är därmed förstås i full gång, och mycket lutar väl åt att det skulle kunna handla om Samsung, som redan idag har en sensor på 64 megapixlar i form av Isocell Bright GW1. Även Sony ligger alltid långt fram på kamerasidan och skulle förstås också kunna leverera någonting liknande. Bilden som Ice Universe har bifogat med sin tweet är misstänkt lik kommande Galaxy Note 10, vilket skulle kunna vara en subtil antydan om att det är Samsung det handlar om.