Annons

Efter sex år är det dags

Telefontillverkaren Vivo nu till Europa - öppnar i sex länder

Den kinesiska telefontillverkaren ger sig in den europeiska konkurrensen.

Publicerad Uppdaterad

Det var sex år sedan den kinesiska mobiltillverkaren gav sig ut på den internationella marknaden, men det är först nu som de går in på den europeiska. Närmare bestämt handlar det om Frankrike, Tyskland, Italien, Polen, Spanien och England. De ska även gå in i fler europeiska länder men har inte specificerat vilka eller när. Utanför Europa finns Vivo på fler än 30 marknader och är den näst största telefonsäljaren i både Kina och Indien.

Flaggskeppsmodellen som ska ta över Europa heter Vivo X50 Pro, vilket i själva verket är en omdöpt Vivo X51 5G. Den har en 6,56-tums amoled-skärm med inbyggd fingeravtrycksläsare och en uppdateringshastighet på 90 Hz. Inuti sitter en Snapdragon 765G och det 4315 mAh stora batteriet erbjuder snabbladdning på 33W med sladd. Telefonen lanseras med Android 10 men det kommer att uppdateras till Android 11 inom kort.

Huvudkameran är på 48 megapixel med en extremt liten så kallad gimbal som fungerar som en effektiv bildstabilisator. Det finns även en porträttlins på 13 megapixel, en ultravidvinkel på 8 megapixel samt en 8 megapixel telefotolins med 5x optisk zoom.

De kommer även att introducera mellanmodellerna Y70 och Y20. Dessutom kommer Vivo att introducera den helt nya modellen Y11, en ingångstelefon med en Snapdragon 460 chipset, en skärm på 6.51 tum och ett batteri på 5000 mAh.

X51 5G med 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme säljs i dag i England för 749 pund, cirka 8600 kronor.