Annons

Släpp smartklockan loss, det är vår

Telenor blir först i Sverige att erbjuda Galaxy Watch med e-sim

En smartklocka är förstås inte smart på riktigt förrän den är helt fristående från en tillkopplad smartphone. Det kräver dock två saker: Att klockan har stöd för e-sim och att det finns någon operatör som erbjuder den tjänsten. Och när det handlar om Galaxy Watch har det varit dåligt ställt med det sistnämnda, åtminstone fram till nu…

Publicerad Uppdaterad

Det är Telenor som blir först i Sverige med att erbjuda e-simstöd för Samsungs Galaxy Watch. I och med det så blir man också den operatör som erbjuder e-sim till flest smartklockor och smartphones på blågul mark. För den som eventuellt inte hängt med på det här med e-sim, så handlar det alltså om ett sim-kort i form av en inbyggd krets som kan programmeras om. Således kan sim-kortet användas av olika operatörer, något som dels gör det enkelt att byta från en operatör till en annan, dels innebär att man slipper tramsa med små kort som ska pillas in i minimala fack. Förutom Galaxy Watch så erbjuder Telenor i dagsläget e-sim även till Apple Watch Series 3 och 4, och på smartphonesidan även till Iphone XS, XS Max och XR. Det går även att få surfplattorna Ipad Air och Mini i 2019 års utgåva med e-sim från Telenor. Telenor erbjuder en tjänst kallad ”Mobiluppkoppling Klocka” där kunderna får möjligheten att under en kostnadsfri provperiod på sex månader får testa att koppla upp klockan direkt mot mobilnätet. Efter provperioden är månadskostnaden 49 kronor per månad. Idag kräver klocktillägget att du har ett privatabonemang hos Telenor, men även företagskunder kommer att kunna lägga till tjänsten från och med den 11 juni. 

Övriga svenska operatörer

I och med att Telenor nu är först med att erbjuda e-sim till Samsung Galaxy Watch finns det alltså inga andra svenska operatörer som erbjuder tjänsten till just Galaxy Watch. Sedan tidigare har Samsung och operatörerna, alla de fyra stora, lovat att lansera e-sim till Galaxy Watch under 2019. Än så länge har dock ingen av de övriga sagt vilket datum detta kan ske. Priset på 49 kronor per månad som Telenor tar för tjänsten är samma belopp som man tar för e-sim till Apple Watch och även hos Tele2 och Tre som båda erbjuder e-sim till Apple Watch är månadskostnaden 49 kronor. Telia tar 69 kronor per månad för sitt e-sim-abonnemang till Apple Watch. Med ett e-sim i din klocka får du samma telefonnummer i både telefon och klocka.