https://www.mobil.se/nyheter/telenor-lanserar-kontant-bredband
279169
Nyheter

Telenor lanserar kontant bredband

Telenor blir den tredje mobila bredbandsleverantören att lansera mobilt bredband med kontantkort. Företaget lägger sig mellan Comviq och Tre i priset, men är ensamt om att inte ha något tak för hur mycket man får ladda ned per månad.

Priserna för Telenors mobila bredband för kontantkort ser ut som följer: Startpaketet kostar 99 kr, inklusive en veckas surf. Vill man köpa modem till kostar det 395 kr. Att fylla på med en vecka kostar 89 kr och en månad kostar 289 kr. Det ingår obegränsad surf i Sverige under tidsperioden.

En jämförelse med erbjudandena från Comviq (som Tele2 numera kallar alla sina kontantkort) och Tre ger att Comviq ligger någon tia billigare, men man har ett tak på max 1 GB per vecka eller 5 GB per månad. Tre ligger någon tia högre i priset (och har också ett tak för hur mycket man får ladda ned) men erbjuder i gengäld till skillnad från Comviq och Telenor den högre datahastigheten 7,2 Mbit/s i stället för 3,6 Mbit/s. Telenor erbjuder till skillnad från de andra två inte endagspåfyllning av kontantkortet.

Telenor har faktiskt haft kontant mobilt bredband en gång tidigare, men då rörde det sig om en rätt dyr prismodell där man betalade per nedladdad megabyte.