Grymt!

Telenor slopar roaming i EU

Telenor väljer att gå före EU:s planer för slopad roaming och plockar nu bort det helt.

Publicerad Uppdaterad

I juni nästa år har EU bestämt att roamingavgifter inom unionen för samtal, sms och data ska slopas helt och vägen fram till dess har bestått av ett antal säkningar i steg, den senaste nu i april.

Telenor är lite otåliga och hoppar över roamingen ett år tidigare. Från och med idag tar de bort samtliga roamingavgifter för samtal, surf och sms inom EU (och EES). Det betyder att du kan kolla Facebook och slötitta Netflix även på semestern utan att behöva oroa dig för att hitta ett wifi-nät eller få en chockräkning när du kommer hem.

– Mobilen ska inte begränsa oss när vi reser. Tvärtom vill vi att våra kunder ska kunna resa så bekymmersfritt som möjligt utan att behöva ändra sina mobilvanor oavsett om man befinner sig i Sverige eller någon annanstans i EU, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

Uppgraderat abonnemang krävs
Det är däremot inte bara att börja surfa om du är Telenor-kund idag. Roamingfritt får du bara om du skaffar abonnemanget Telenor Frihet. Alla privatkunder hos Telenor kan uppgradera till abonnemanget gratis däremot. Samtidigt gäller samtal och sms bara till och från Sverige. Skickar du sms till någon i ett annat EU-land när du själv är utomlands tillkommer kostnader.
I abonnemanget ingår samtal och sms/mms och du betalar olika beroende på hur stor datapott du vill ha med i det hela efter följande lista:
Telenor Frihet 1,5 GB: 249 kr/mån (249 kr/mån utan bindningstid)
Telenor Frihet 3 GB: 249 kr/mån (299 kr/mån utan bindningstid)
Telenor Frihet 6 GB: 299 kr/mån (349 kr/mån utan bindningstid)
Telenor Frihet 12 GB: 329 kr/mån (399 kr/mån utan bindningstid)
Telenor Frihet 24 GB: 379 kr/mån (499 kr/mån utan bindningstid)
Telenor Frihet 50 GB: 429 kr/mån (599 kr/mån utan bindningstid)

Länderna som innefattas av Telenor Frihet är Belgien, Bulgarien, Cypern (södra), Danmark, Estland, Finland, Frankrike (inkl Franska Guyana, Guadeloupe, Martinique och Reunion), Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Lichtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Österrike, Ungern, Storbritannien, Gibraltar och Åland.