Inför Mobilgalan 2014

Telenor vann högsta vinsten – årets operatör även 2014?

Foto: Charlotta Wasteson/Flickr (cc)

Kan Melodifestivalen, Telenor Change och wifi i skidpisterna ge operatören ännu en Guldmobil?

Publicerad Uppdaterad

När Mobils läsare fick säga sitt utnämnde de Telenor till Årets operatör konsument 2013. Först tre dagar senare annonserade Telenor att de var huvudsponsor till Melodifestivalen 2014, så det var inte denna publikfriande manöver som vunnit kundernas hjärtan. Kanske var det Telenors satsningar under året på att modernisera och bygga ut sitt mobilnät? Eller de nya abonnemangen med fria samtal och sms. För Telenor var det i alla fall ett bevis på att de gjort rätt.

– Att vinna i just kategorin ”Årets operatör” kändes som högsta vinsten eftersom att det är läsarna själva som röstar. Vi blev förstås väldigt glada och stolta över utmärkelsen, och det är vi fortfarande, säger Christian Roth, Marknadschef Konsument på Telenor Sverige.

Christian Roth, Marknadschef Konsument på Telenor Sverige

Fortsatt arbete
Arbetet med att hålla kunderna nöjda har inte slutat där. Strax efter Mobilgalan lanserade Telenor sitt familjabonnemang och i januari i år köpte man Tele2:s fiber- och kabelverksamhet för att förbättra sina bredbands- och TV-tjänster. Samma månad meddelade Telenor att man hade byggt ut de gratis wifi-zonerna i Åres och Sälens skidpister.

– Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla och förbättra våra tjänster för att kunna erbjuda den bästa användarupplevelsen för våra kunder. Utmärkelsen ”Årets operatör” är ett fint kvitto på att vårt arbete ger resultat och gör skillnad, förklarar Christian Roth.

Tror på återvinning
Därtill lanserade Telenor i somras Telenor Change, ett koncept som låter kunder byta sina ett år gamla telefoner mot nyare modeller. Numera erbjuder samtliga av Sveriges största operatörerer sina kunder olika varianter av telefonåtervinning

– Vi vet att det finns många mobiler som ligger och skräpar hemma i byrålådorna. Därför införde vi i somras Telenor Change, vilket innebär att vi nu både har möjlighet att bidra till återvinning, samt också möjlighet att bidra till återanvändning. Det vill säga att fungerande telefoner säljs vidare på en internationell andrahandsmarknad, säger Christian Roth. 

Han lovar också att fortsätta arbetet med att försöka vara Sveriges bästa operatör för konsumenter.

– En av våra viktigaste uppgifter är att lyssna på våra kunder, vad de önskar och efterfrågar. Jag ser fram emot att få fortsätta presentera nya erbjudanden och funktioner utifrån deras feedback, säger Christian Roth. 

TYCKER DU ATT TELENOR FÖRTJÄNAR EN GULDMOBIL SOM ÅRETS OPERATÖR I ÅR IGEN? 
Eller vill du nominera någon annan? 
Föreslå årets bästa operatör – och andra värdiga Guldmobilen – här.  
Föreslå årets bästa mobil, platta och tillbehör här.
Senast 29 september vill vi ha dina förslag. Notera att en nominering inte garanterar vinst.

Röstar på operatörer och mobilprodukter gör du på mobil.se under oktober.
Vinnare i övriga kategorier utser Mobilgalans jury

Mobilgalan den 6:e november annonseras vinnarna.