10 till 75 GB

Telenors privatkunder får molnlagring

Privatkunder kan nu få upp till 75 GB lagringsutrymme i molnet.

Publicerad Uppdaterad

Även om vissa lösningar för molnlagring finns till företagskunder hos mobiloperatörer i Sverige så har privatkunder fått vara utan. I ett pressmeddelande har Telenor nu dock meddelat att de lanserar gratis molnlagring genom företagets egna Capture App. Lagringsutrymmet beror på vilket abonnemang en kund har och finns i variationerna 10, 25, 50 och 75 GB.

Erbjudandet gäller både för kunder som redan har ett abonnemang och de som skaffar ett framåt. För de med familjabonnemang gäller lagringsutrymmet per SIM-kort och appen finns att hämta både på App Store och Google Play.

Molnlagring används av så pass många idag att vi har svårt att se hur andra mobiloperatörer ska undvika att erbjuda liknande lösningar. Att byta abonnemnag direkt känns dock förhastat tills mer är känt om vad andra mobiloperatörer kan tänkas erbjuda för motsvar. Även tillverkare har börjat erbjuda molnlagring vid köp av deras mobiltelefoner, inte minst Samsung som med Galaxy S6 och S6 Edge gav sina kunder 100 GB på Microsofts molntjänst Onedrive.