Coronabonus för mer videosamtal

Telia bjuder äldre på 100 GB gratis surf

Med anledning av coronaviruset och att många inte kan träffa sin familj under påsk bjuder Telia på extra surf.

Publicerad Uppdaterad

Det är Teliakunder som är 70 år eller äldre som får ta del av det nya erbjudandet. Som kund ska man inte behöva göra något speciellt, utan de extra 100 GB läggs automatiskt till befintliga abonnemang utan extra kostnad. Den extra datapotten gäller året ut och tanken från Telias sida är att det här ska underlätta för den som till exempel vill prova videosamtal i mobilen.

Läggs till automatiskt

Den extra surften läggs till i abonnemang där abonnemangsinnehavaren är 70 år eller äldre och det här sker mellan datumen 8 - 12 april, så det har alltså redan börjat.

Ett videosamtal kan förbruka lite olika mängd data, men i Apples Facetime, som är ett av de vanligaste så förbrukar en minut samtal ungefär 3 MB data. Det här innebär alltså att en timmes videosamtal via Facetime förbrukar ungefär 180 megabyte och att 1 GB därmed räcker till fem timmars samtal. Erbjudandet med 100 GB räcker alltså till en hel del videosamtal. 

Samma för mottagare som uppringare

Värt att nämna när det gäller videosamtal är att både den som ringer och den som tar emot samtalet förbrukar data, så kostnaden blir densamma oavsett om du blir uppringd eller själv ringer upp. Det går dock bra att ringa videosamtal via wifi och då förbrukas inte något av den datapott du har på mobilabonnemanget.