https://www.mobil.se/nyheter/telia-sense-ut-kar-med-parkering
563141
Nyheter
Enklare avslut

Telia Sense utökar med parkering

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Telia-sense-01.jpg?itok=ZPcgwJLr', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Telia-sense-01.jpg?itok=5p-g8hHQ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Telia-sense-01.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Telias smarta dosa för bilen ska avsluta din parkering automatiskt.

Att betala parkeringen med mobilen har flera fördelar. Istället för att lägga i mynt för den tid du tror att du kommer parkera kan du starta och stoppa parkeringen frå telefonen. Då betalar du alltså bara för den tid du faktiskt utnyttjar parkeringen. Nu ansluter sig Easypark till Telias biltjänst Telia Sense för att ytterligare förenkla. Parkeringen avslutas helt enkelt automatiskt när din bil lämnar parkeringsplatsen.

Telia Sense är en liten dosa som du sätter i din bil och som ska lägga till en rad smarta tjänster som annars bara de senaste och dyraste bilarna har. Telia Sense kopplar upp bilen och gör att du bland annat ska kunna få automatiska körjournaler, se var bilen är, få varningar när något är fel och dessutom surfa med hjälp av den 4G-uppkoppling som dosan delar med sig av. Vi har testat Telia Sense med nedslående resultat, ett test du kan läsa här.

Easypark ansluter sig

Sedan tidigare har Bilprovningen, Folksam, Bilia och Viking Vägassistans erbjudit sina tjänster via Telia Sense, men nu ansluter sig alltså även Easypark. Eftersom Telia Sense hela tiden vet bilens position kan tjänsten se till att avsluta din parkering automatiskt utan att du själv behöver göra något. Tanken är att du startar din parkering som vanligt i Easyparks app och att parkeringen sedan automatiskt avslutas när Telia Sense märker att din bil förflyttats från parkeringen.

Inte ensamma

Telia själva uppger att de är “den enda operatör i världen som kan erbjuda en heltäckande lösning för den uppkopplade bilen” men det är inte länge sedan som även Telenor lanserade en liknande tjänst där även Easypark var med som partner redan från start. Telenor testar för närvarande sin tjänst i Sverige, Norge och Danmark innan den blir tillgänglig för intresserade kunder.