Ska gälla från i sommar:

Telia tar betalt för mobil ip-telefoni

Nu är det klart att Telia kommer att börja ta betalt för mobil ip-telefoni i Sverige redan i sommar.- Detta kommer att träda i kraft i Sverige någon gång under sommaren, men vi har inget datum än, säger Charlotte Züger, kommunikationschef för mobila tjänster på Teliasonera.

Publicerad Uppdaterad

Det var under mässan Mobile World Congress tidigare i vintras som Teliasonera gick ut med beskedet om att man tänker börja ta betalt för ip-telefonitjänster som till exempel Skype i mobilnätet.

I samband med att bolagets kvartalsrapport gick Teliasonera ut med att detta ska gälla även i Sverige från och med i sommar. Telia har dock i nuläget inget exakt datum för när detta kommer att träda i kraft.

- Viktigt att poängtera är dock att det bara kommer att gälla nya abonnemang och avtal och att kunderna alltid kommer kunna göra ett aktivt val, säger Charlotte Züger till Mobil.och avtal, säger Charlotte Züger till Mobil.

Så om man har ett gammalt abonnemang påverkas man alltså inte?

- Befintliga abonnemang påverkas inte utan det kommer bara handla om nya abonnemang eller avtal från ett visst datum då kunder aktivt kommer kunna välja mellan abonnemang som inkluderar mobil ip-telefoni eller att välja en tilläggstjänst för detta när behovet uppstår, säger Charlotte Zuger.

I en intervju med Sveriges Radio säger Charlotte Züger att Telia "måste kunna ta betalt för olika saker, oavsett vad. I olika abonnemang ingår det olika saker".

Vad tycker ni - är det rätt av Telia att ta betalt för mobil ip-telefoni?