Lanserar "M2M in a box"

Teliasonera kopplar upp Yepzons wearables

Genom wearables och "M2M in a box" vill Teliasonera nå fler människor i vardagen.

Publicerad Uppdaterad

Hans Dahlberg, chef för Teliasoneras M2M-verksamhet, inledde tisdagens konferens Teliasonera M2M Symposium med två nyheter.
– Jag är väldigt stolt att meddela att vi ingått partnerskap med finska företaget Yepzon. Vi ska koppla upp alla deras enheter, sa Hans Dahlberg.

Bild: Hans Dahlberg, chef Teliasoneras M2M-verksamhet

Säkerhet för barn
Yepzon tillverkar kroppsburna prylar, wearables, för barn för att exempelvis kunna ha koll på dem när de leker i trädgården förklarade Hans Dahlberg. Yepzons produkter finns ännu inte på marknaden, men går att förbeställa på hemsidan och beräknas börja skeppas till jul. Teliasoneras ska stå för plattformen för företagets samtliga uppkopplade produkter i Europa, USA och Ryssland.

Teliasonera vill alltså ta M2M, eller IOT, sakernas Internet, närmare människor och deras vardag. 

Hélène Barnekow, chef för Teliasoneras enhet Commercial, presenterade företagets nya, strategiska agenda och underströk att fokus inte minst ligger på användarna:
– Slutanvändaren kommer att vara beroende av uppkoppling när det kommer till hälsa, säkerhet, transport, miljöpåverkan, sa hon.

Teliasonera beräknar att IOT-området "uppkopplade människor" ökar med 47 procent fram till 2017.

– Att mäta sin hjärtverksamhet kan göra en enorm skillnad i människors liv, sa Hélène Barnekow.

Teliasonera beräknar marknaden för uppkopplade människor växa med 47 procent fram till 2017.
Hélène Barnekow, Senior Vice President and Chief Commercial Officer, TeliaSonera.

Prova på M2M i en låda
Hans Dahlberg aviserade även en ny företagslösning för uppkopplade verksamheter: “M2M in a box”, M2M i en låda.  

Det är en “prova på”-lösning för företag, kanske lite mindre, som är medvetna om att sakernas Internet erbjuder möjligheten att arbeta mer effektivt eller att skapa nya tjänster, men känner att det innebär allt för mycket jobb och stora kostnader, förklarade Hans Dahlberg. 
– Vi har satt ihop en tjänst som erbjuder allt; uppkoppling, hårdvara, sensorer, mjukvara, sa Hans Dahlberg. Du kan testa vad M2M kan göra för dig, utan en massa arbete.