https://www.mobil.se/nyheter/test-bordstelefon-med-bluetooth
278431
Nyheter

Test: Bordstelefon med bluetooth

Adifone BT100 ser ut som en helt vanlig bordstelefon, men har varken ingång för fast telefonlinje eller plats för simkort.

BT100 riktar sig till användare som ringer mycket med sin mobil från skrivbordet. Kanske föredrar man ergonomin med en riktig telefonlur och stora knappar eller vill slippa undan eventuella strålningsrisker. Telefonen är enkelt att komma igång med och kopplas till ett eluttag med den medföljande nätdelen. Åtkomsten till mobilnätet går via den vanliga mobilen och enheterna kopplas ihop med bluetooth. BT100 visade sig fungera bra med lurar från såväl Sony Ericsson som Nokia och Samsung och det går att para ihop bordsapparaten med två olika mobiler. In- och urkoppling av önskad mobil sker med tydliga snabbknappar.

Displayen visar namnet på de anslutna mobilerna, inmatade siffror och det går även att komma åt telefonboken i de flesta mobiler. I menyerna finns manuella inställningar för vilka bluetoothprofiler som ska användas för att ge så bra kompatibilitet som möjligt med olika mobilmärken.

Sifferknapparna har väl tilltagen storlek och kvalitetskänslan matchar de flesta vanliga systemtelefoner för kontor. När ett samtal pågår skickar knappsatsen tonsignaler, så det är inga problem att navigera i telefonväxlar med tonval. Däremot går det inte att parkera samtal via knappsatsen på BT100, så pendling mellan samtal fungerar inte. Avsaknaden av parkeringsfunktionen gör också att luren inte passar i alla mobila växellösningar.

Typ: Bordstelefon med bluetooth

Skärm: svartvit STN

Batteri: Kan drivas med 9V batteri. Nätdel medföljer.

Övrigt: Anslutning för headset med RJ11-kontakt

Pris: 1500 kr

Betyg

Ljud: 8

Funktioner: 5

Komfort: 8

Användarupplevelse: 6

Material och kvalitet: 6

Totalbetyg: 66