Annons

Dyr och funktionsfattig

Test: Ihealth Lite

Alla vill inte lägga ut en förmögenhet på en personvåg, men vi har lite svårt att se poängen med Ihealths budgetvåg.

Publicerad Uppdaterad
Betyg:
5/10

Själva poängen med en uppkopplad våg, oavsett om det är över Bluetooth eller wifi, är att du enkelt ska få alla tillgängliga data uppskrivna i en nättjänst och snyggt presenterade för dig på en sajt eller via en app.

Ihealth Lite är Ihealths billigaste våg för ändamålet och kopplar upp sig direkt via Bluetooth till din Iphone eller Androidlur. Kopplingen går för det mesta smidigt till en rad olika telefoner, men vi vill även höja ett varningens finger över det hela. För när vågen glömmer bort vad Bluetooth är (antagligen för att det var för många mobiler inblandade) är det inte det lättaste att hitta hur den återställs till fungerande skick.

Vågen i sig är riktigt välbyggd och gör inget sken av att vara någon budgetmodell. Funktionsmässigt haltar den däremot ganska mycket. Vågen plockar nämligen enbart upp vikt och inget annat. Kopplat till appen visar den även ditt BMI, men mer än så är det inte. Lägg sedan till att Ihealths app är mer intresserad av att visa upp alla enheter du kan köpa och koppla in i deras system än att visa historik på ett snyggt och informativt sätt och vi frågar oss varför vi helt enkelt inte skriver in vikt från en vanlig våg i ett kalkylark istället.

Wifi-vågar har vi aldrig upplevt något direkt problem med när det gäller uppkoppling, och då de flesta sådana åtminstone försöker uppskatta hur stor procentuell del av din vikt som består av fett ger de dig något extra utöver vikten (och BMI, som är definitionen av trubbighet). Särskilt surt känns det när Ihealths lyxvåg kostar 200 kronor mer, kör på wifi och har en hel rad olika mätpunkter utöver vikten att visa upp och logga. Där känns Ihealth Lite mest dyr och onödig.

Betyg:
5/10

Ihealth Lite

Kompatibilitet: Ios, Android
Uppkoppling: Bluetooth
Maxvikt: 181 kg
Pris: 799 kr
Webb: www.ihealthlabs.com