Alla assistenter har blivit bättre

Test visar: Google Assistant bäst av alla AI-assistenter

Google Assistant håller ställningarna som den bästa AI-assistenten av dem alla. Åtminstone om man får tro resultatet av ett nyligen genomfört test.

Publicerad Uppdaterad

Google Assistant har vunnit mängder av tester redan, och den amerikanska sökjättens AI-assistent tycks hålla ställningarna även fortsättningsvis. Ett färskt test som genomförts av den forskningsdrivna riskkapitalgruppen Loup Ventures visar nämligen att Google Assistant svarar rätt oftare än konkurrenterna. I testet ställde man 800 frågor till Google Assistant, Apples Siri och Amazons Alexa. Och Google Assistant lyckades med konststycket att svara rätt på hela 92,9 procent av frågorna. Det är en klar förbättring sedan man genomförde ett liknande test förra året. Den gången landade resultatet på 86 procent korrekt svar. Apples Siri noterades för 83,1 procent korrekta svar, medan Alexa placerade sig sist med knappt 80 procent korrekta svar. När det handlade om att förstå frågorna låg AI-assistenterna på ungefär samma nivå. 

Loup Ventures konstaterar att samtliga av AI-assistenterna har blivit avsevärt mycket bättre sedan testet förra året. Inte minst Alexa har förbättrat sig radikalt, då den inte svarade rätt på mer än 61 procent av frågorna 2018. 

Källa