Rejäl milstolpe passerad

Threads når 100 miljoner användare

Threads, en app från Instagram

Instagrams nylanserade meddelandetjänst fortsätter att expandera med närmast explosionsliknande snabbhet.

Publicerad Uppdaterad

Instagrams meddelandetjänst Threads, som lanserades på torsdagen förra veckan, fick en rejäl rivstart när miljontals användare började använda tjänsten på bara några timmar. Antalet användare har fortsatt att växa i näst intill samma takt som tidigare, och enligt analysföretaget Quiver Quantitative har tjänsten nu ligger på drygt 100 miljoner användare mindre än fyra dygn efter lanseringen.

Stoppade i EU

En av anledningarna till den stora tillströmningen kan tillskrivas att det för de flesta är mycket enkelt att komma igång med tjänsten - alla som har ett Instagram-konto har i praktiken redan ett Threads-konto. Det har dock inte gått helt problemfritt, då EU har slagit ner på att tjänsten inte uppfyller EU:s lagstiftning om användares rätt till dataintegritet. Enligt Meta, som ligger bakom Instagram och därmed också Threads, har sagt att Threads inte kommer att lanseras i EU inom överskådlig framtid.

Kritik mot inlåsning

Man har också fått en del kritik för att det inte går att radera sitt Threads-konto utan att radera sitt hela Instagram-konto. Det står visserligen i användaravtalet för Threads att ”Du kan när som helst avaktivera din Threads-profil, men du kan bara radera din Threads-profil genom att radera ditt Instagram-konto.”, men det är något som många har missat när de läste användaravtalet.