Nokia Lumia 1020?

Tidiga testbilder från Nokias superkamera

På torsdag visar Nokia upp sin nya kameramobil under ett event i New York. Nu verkar det som testbilder från kameran publicerats online.

Publicerad Uppdaterad

Telefonen har kallats både Nokia Eos och Nokia Lumia 909 med hänvisning till Nokias kameramobil 808 Pureview men nu verkar det som om telefonen, som lanseras på torsdag, ska kallas Lumia 1020. För ett par dagar sedan lade Windows Phone-chefen Joe Belfiore upp några bilder som är tagna med Nokia 1020. Bilderna visar Joe efter att han sprungit ett marathonlopp i Finland och i den så kallade exif-informationen kan man läsa sig till att kameran som användes är just Nokia Lumia 1020. Att det är telefonen som lanseras på torsdag kan vi inte bekräfta, men även om det är möjligt att redigera exif-information i en bildfil tycks det osannolikt att en chef på Microsoft gör det för att sedan ladda upp det på sitt privata bildkonto. Det finns ingen bekräftad information om att kontot på Flickr verkligen tillhör Joe Belfiore, men mängden bilder på honom samt kollegor på Microsoft tyder på det.

Att den nya telefonen ska ha en sensor på 41 megapixel är relativt självklart baserat på den inbjudan Nokia skickat ut och på att den tidigare 808 Pureview hade samma antal megapixel.

Mobil har tidigare rapporterat om läckta bilder på det som uppges vara själva telefonen och det har även ryktats om att telefonen ska få en särskild kameraapp för att dra nytta av de unika funktionerna.

På torsdag klockan 17 svensk tid lanseras Nokias kameramobil i New York och Mobil kommer att rapportera därifrån.