https://www.mobil.se/nyheter/tidningsappen-readly-satsar-pa-fristaende-artiklar-i-mobilen
568346
Nyheter
Mobil före surfplatta

Tidningsappen Readly satsar på fristående artiklar i mobilen

Mobilen går först när Readly erbjuder enskilda och utvalda artiklar.

I Readly kan du direkt i din mobil eller surfplatta läsa tryckta magasin digitalt, ungefär på samma sätt som Spotify fungerar för musik. Genom att betala en fast månadssumma får du läsa så mycket du vill i de digitala tidningar som Readly erbjuder. Här finns cirka 800 svenska titlar tillgängliga, bland annat Mobil, och med den nya funktionen är tanken att det ska bli lättare att upptäcka det innehåll som erbjuds.

Handplockat urval

Som ett komplement till möjligheten att bläddra i befintliga titlar har Readly nu alltså lanserat möjligheten att även bläddra mellan utvalda artiklar från olika tidningar. I Storbritannien har den här funktionen funnits tillgänglig en tid och det gör att man redan kunnat dra slutsatser om hur den påverkar läsandet. 

– Artikelflödet gör det inte bara lättare för prenumeranter att upptäcka relevant innehåll och nya titlar. Vi ser också ett tydligt mönster där äldre artiklar, vissa över ett år gamla, fortfarande är populära, säger Daniel Hamrin, nordisk innehållschef på Readly.

Funktionen kallar Readly för Readly Articles och den finns redan nu tillgänglig i mobilappen, eftersom det är en plattform som Readly prioriterar. Därför kommer den först senare att bli tillgänglig och anpassad även för surfplattor.