Hitta dina grejer

Tile börjar samarbeta med Intel - låter dig hitta din laptop med mobilen

För dig som ofta tappar bort din bärbara dator kan det här samarbetet vara intressant då det innebär att den sökbara Tiletekniken kan bli integrerad i bärbara datorer framöver.

Publicerad Uppdaterad

Om du har haft för vana att tappa bort dina elektronikprylar så kanske du har blivit tipsad om Tile. Företaget tillverkar små sökbara brickor som kan användas tillsammans med en mängd olika saker.  Med hjälp av appen i din telefon kan du hitta saker som gömmer sig i både ditt hem och utanför. Du kan även få hjälp av andra Tile-användare för att hitta saker som du tappat bort utanför hemmet genom att aktivera en sökning för just den brickan, om någon annan Tile-användare hittar den kan denne meddela dig och du kan få tillbaka din pryl. 

Nu har Tile börjat samarbeta med Intel, vilket kommer att resultera i att även laptops och andra Intelbaserade enheter också kommer att kunna bli sökbara framöver. Enligt Tile ska de nya lösningarna finnas tillgängliga för tillverkare att använda direkt i sina enheter redan senare i år.