Zound Industries skapar Marshall Group

Tillverkaren av Marshalls hörlurar och headset köper Marshall

Zound Industries tillverkar headset och hörlurar framförallt under varumärket Marshall, då på licens från den legendariska förstärkartillverkaren. Nu har Zound köpt Marshall och ska tillsammans bilda Marshall Group.

Publicerad Uppdaterad

Zound tillverkar även produkter under varumärket Urbanears, men det är Marshall som har varit framgångskonceptet och det är Marshall-produkterna som står för huvuddelen av Zounds försäljning och framgång. 

Sammanslagningen innebär att familjen Marshall blir största ägare i det nya Marshall Group. Där samlas Zound Industries och Marshall Amplification inklusive deras varumärken Natal Drums, Marshall Records och Marshall Live Agency. VD för Zound Industries, fransmannen Jeremy de Maillard, blir VD även för Marshall Group och detsamma gäller Zound Industries styrelseordförande. 

Konrad Bergström, som grundade Zound Industries uppges ha varit central för att överenskommelsen skulle gå i lås. Han uppger att han är stolt att affären äntligen har slutförts.  

– Framgångarna som vi har nått med varumärket Marshall under de senaste åren kommer snart att ses som uppvärmningen till en ny brittisk-svensk huvudakt som kommer att skaka både teknik- och musikindustrin i grunden, säger han.

Zound Industries har även samarbete med Adidas om att göra sporthörlurar och använder det egna varumärket Urbanears. Licensen med Marshall förlängdes 2019 till 2033, men i och med denna affär behövs inte längre någon licensavgift eftersom de båda bolagen nu blir ett.