Annons

Covid-19-restriktioner kan drabba kommande Iphone

Tillverkningen av Iphone 14 hotad

Fabriksnedstängningar kan drabba Apples tillverkning av nya Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Den ökade spridningen av covid-19 har lett till restriktioner och nedstängningar i Kina, vilket har orsakat problem för en rad elektroniktillverkare då fabriker har tvingats stänga p grund av restriktionerna. Detta kan komma att drabba tillverkningen av kommande Iphone 14-modeller, enligt analytikern Ming-Chi Kuo. Enligt honom är juni till augusti en kritisk tid för produktionen av kommande Iphone-modeller. Om inte de restriktioner som införts i Henan-provinsen och därmed drabbar Foxconns fabriker Zhengzhou lyfts före juni, kan det komma att slå hårt både och det logistiska och mot produktionen av de kommande modellerna.

Foxconn, som är Apples primära leverantör av enheter, tillkännagav för några dagar sedan att de skulle börja anställa mer personal. Bara ett dygn senare backade de och upphörde med alla nyanställningar efter att nya restriktioner och nedstängningar införts för stadens elva miljoner invånare.

Apple har ännu inte sagt om detta kommer att påverka produktionen och eventuellt försena tillgången av nya enheter som det blev med Iphone 13 förra året, men enligt källor så kan en fortsatt nedstängning ställa till med allvarliga problem för den kommande tillverkningen.

Foxconn har tidigare tillverkat både enheter och komponenter i en så kallad bubbla, där de anställda inte har fått lämna fabriksområdet, men med de begräsningar som restriktionerna medför så är det tills vidare inte något alternativ när det gäller nyanställningar.