https://www.mobil.se/nyheter/tim-cook-havdar-att-apple-aldrig-matt-battre
566424
Nyheter
Säger sig ha hört snacket förut

Tim Cook hävdar att Apple aldrig mått bättre

Apples vd Tim Cook säger i en intervju med den amerikanska tv-kanalen CNBC att den senaste tidens negativitet kring Apple är obefogad. Enligt Cook så mår företaget bättre än någonsin.

Man kan knappast förneka att Apples aktie fallit. Och att det beror på en sämre Iphoneförsäljning än väntat har Apple själva dessutom bekräftat. Men vd:n Tim Cook menar ändå att negativiteten kring företaget bland många bedömare – och inte minst på Wall Street – är obefogad. Enligt Cook mår Apple bättre än någonsin och är välrustat inför framtiden. I intervjun med CNBC säger Cook att han inte oroar sig över Apple-aktiens fall på 35 procent sedan rekordnoteringen förra året och påpekar att Apples planering är långsiktig. En av de faktorer som Cook pekar på som en garant för en stabil framtid är företagets innovativa kultur. Enligt Cook är Apple enastående på att få hårdvara, mjuvara och tjänster att fungera tillsammans. Dessutom nämner Cook den enorma installationsbasen på runt 1,4 miljarder Iphone-enheter samt att Iphone fortfarande har den högsta kundnöjdheten i branschen. 

Anser de negativa analyserna vara trams

Cook är också kritisk till de analytiker som uttryckt skepsis mot aktien och alla som kallat Iphone XR för en flopp, även om han medger att han gärna hade sålt fler exemplar. När det kommer till marknadsreaktionerna så menar Cook att marknaden är känslostyrd och kortsiktig, medan Apple har ett mer långsiktigt fokus. ”Tittar man på företagstes långsiktiga hälsa så ser den bättre ut än någonsin. Vår produkt-pipeline har aldrig varit bättre. Vårt ekosystem har aldrig varit starkare” säger Cook.