https://www.mobil.se/nyheter/tim-cook-lovar-att-apple-ska-vaga-chansa-mer-med-framtida-produkter
566679
Nyheter
Slutfegat i Cupertino

Tim Cook lovar att Apple ska våga chansa mer med framtida produkter

Apple är enligt många ett företag som var innovativt en gång i tiden, men som tycks ha tappat den förmågan på senare år. Och nu lovar Apples vd Tim Cook bättring.

Det tål att diskuteras huruvida Apple någonsin har varit ett innovativt företag i ordets rätta bemärkelse. Det beror nog lite på vad man menar. Kärnan i verksamheten har varit hårdvara och mjukvara exklusivt utvecklade för varandra, ett relativt stängt ekosystem, samt att man satt användaren snarare än tekniken i fokus när det handlar om användargränssnitten. Apple har med utgångspunkt från det tagit befintliga koncept och stöpt dem i just den formen, vilket inte sällan visat sig generera fantastiskt fina produkter som skördat enorma försäljningsframgångar. En filosofi snarare än innovation, skulle man kunna argumentera. Men en allmän uppfattning är onekligen att Apple varit oerhört innovativa och att man nu slutat vara det. Men nu ska Apple våga mer, lovar vd:n Tim Cook. 

Inga detaljer

Det är i samband med en konferens för investerare som Tim Cook nu har meddelat att han aldrig varit så förhoppningsfull inför Apples framtid som nu, och att företaget nu kommer att börja chansa betydligt mer med framtida produkter. Apple ska enligt Cook våga ”kasta tärningarna”, vilket får tolkas som att man är villiga att ta lite större risker och försöka sig på lanseringar som lika gärna kan visa sig floppa som bli succé. Några närmare detaljer kom Cook inte med, men att Apple har satsningar på AR-hårdvara på gång är till exempel ingen hemlighet, och dessutom har det förekommit rykten om en ny version av datorn Mac Pro som ska vara av modulär typ. Och frågan är vad Apple kan hitta på för att återta lite av den glans man tappat med den senaste generationen av Iphone? Det är onekligen en intressant premiss, hur som helst. Nu återstår det att se om det finns någon substans i det hela.

Ämnen