Spiken i kistan

Tim Cook: Vi kommer inte att slå ihop IOS och Mac OS

Det har under flera år cirkulerat rykten om att Apple skulle ha en hemlig plan på att slå samman sina operativsystem IOS och Mac OS. Men nu går Apples vd Tim Cook ut och dementerar uppgifterna en gång för alla.

Publicerad Uppdaterad

Det skulle förstås finnas många fördelar med en ihopslagning av Apples operativsystem IOS och Mac OS. Inte minst skulle det ju bli möjligt att ta fram appar som fungerar på både surfplattor, telefoner och Mac-datorer. Och Microsoft tycks ju tycka att konceptet är vettigt. Men självfallet finns även nackdelar, och det är just det som Tim Cook fokuserar på när han i en färsk intervju punkterar ryktesballongen. ”Vi tror inte på att göra ett av operativsystemen mer urvattnat för det andras skull. Ett av skälen till att båda (operativsystemen) är otroliga är för att vi pressat dem till att bli det. Börjar man slå ihop dem… då börjar man göra avkall på saker och kompromissa” säger Cook i intervjun. 

”Inget användarna vill ha”

Tim Cook medger att en sammanslagning säkerligen skulle innebära ett mer effektivt Apple. Men han menar att det inte riktigt är poängen. ”Det handlar om att ge människor saker som de kan använda för att förändra världen eller uttrycka sin passion eller kreativitet. Det här med en sammanslagning är något som vissa tycks vara fixerade vid, men jag tror inte det är vad användarna vill ha” säger Cook.

Källa