Apple-tekniker tipsar

Tips för bättre batteritid i Iphone

Att stänga av appar manuellt i Iphone gör i själva verket att du får ännu sämre batteritid. Det är ett av alla tips en erfaren Apple-tekniker delar med sig av i en omfattande guide för att ge bättre batteritid i din Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Efter att ha jobbat med supportärenden i en Apple-butik i närmare två år tog Scotty Loveless, som teknikern heter, sig an problemet med att förbättra batteritiden i Iphone. Under tiden som anställd i en så kallad Genius-bar i en Applebutik var just batterifrågor de svåraste att lösa och nu har Scotty sammanställt mängder av tips baserade på hans tester och erfarenheter.

Stäng inte av appar
Ett av de mer överraskande tipsen är att du bör undvika att manuellt avsluta appar då det enligt Scotty tvärtom vad man kan anta gör att batteriförbrukningen ökar. Anledningen till det är att telefonen nästa gång du startar appen du stängt måste läsa in appen helt istället för att bara återuppväcka den från telefonens arbetsminne.

Begränsa Facebook
Ett annat tips som Scotty Loveless lyfter fram är att du bör hindra Facebook från att uppdatera position och bakgrundsuppdatering när du inte använder appen. Det här är något som drar mycket kapacitet enligt de tester Scotty gjort och något som därför kan ha märkbar inverkan på batteritiden i din Iphone.

Fler tips
Bland andra råd som Scotty ger för att du ska få bättre batteritid finns det som säger att du kan avaktivera bakgrundsuppdatering för appar där du inte behöver det, att stänga av visningen av hur många procent batterikapacitet som återstår samt att ta bort pushnotiser för appar som du inte bryr dig om. Grunden i alla Scottys tips, som du kan läsa här i sin helhet, är att du inte ska behöva stänga av alla användbara funktioner i Ios för att komma tillrätta med batteriproblemet utan istället komma runt problemet och få ut mer batteritid utan allt för långtgående kompromisser.