Sommartillbehör

Tips: Tre extrabatterier till sommaren

Ska du på utlandsresa i sommar, komma i form, rusta upp sommarstugan eller bara hänga i stadens parker? Oavsett vilket har vi tips på mobiltillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Batteri med stil

Ett extrabatteri till mobilen är aldrig fel. Det finns egentligen hur många som helst att välja mellan, och de har inte så många egenskaper som skiljer dem åt. De väger olika mycket och är olika stora, men det är också direkt relaterat till hur mycket kapacitet de har.

Så då kan man till exempel välja ett som är snyggt, Som Holdits reservbatteri Tången, som finns i svart eller brunt läder.

Lädret gör förstås batteriet lite tåligt för väder och vind, och förutom portar för mikro-USB för att ladda batteriet och USB för att ladda något med batteriet finns indikatorlampor som visar kvarvarande laddning. Med en kapacitet på 8000 mAh räcker batteriet till flera laddningar av en mobiltelefon.

Namn: Holdit Tången
Typ: Reservbatteri
Kapacitet: 8000 mAh
Pris: 500 kr

Reseladdare med reservbatteri

Ska du ut och resa utomlands behöver du adapter till de eluttag som finns där. Du behöver kanske ett nödbatteri till själva resan, och du behöver förstås laddare till din mobil. Den här prylen kombinerar alla tre i ett.
Själva dosan fungerar som en vanlig mobilladdare, om än något större än normalt, och som fungerar även om du drar ut den ur väggen, åtminstone så länge det inbyggda batteriet räcker. Med 3000 mAh motsvarar det ungefär en laddning av en mobil.

Vilket eluttag du behöver väljer du med insatser som du fäster (utom amerikansk standard som du bara behöver fälla ut. Nämnas kan också att det finns en mikro-USB port som kan användas för laddning av batteriet om du mot förmodan har något du vill ladda den från, men inget eluttag.

Namn: Leitz Complete Travel Charger and Power Bank 3000
Typ: Reseladdare med adapter för eluttag och reservbatteri i ett
Kapacitet: 3000 mAh
Pris: 500 kr

Tåliga batteriskal

Mophie praktiskt taget uppfann konceptet med mobilskal med inbyggda extrabatterier, och man vet vad man håller på med. Om du kan stå ut med att din mobil blir märkbart tyngre och klumpigare får du också betydligt längre batteritid och ett stöttåligt fodral som gör att du kan vara mindre rädd om telefonen. Praktiskt på fjällvandringar och liknande.

Batterikapaciteten varierar per modell, men varierar mellan ungefär 66 och 100 procent av telefonens normala batterikapacitet. Utbudet täcker in Samsungs senaste modeller och Iphone 7 och tidigare, men lustigt nog inte 2017 års Iphones. Skalen har dessutom inbyggt stöd för trådlös laddning. De är inte i sig vattentäta, även om mobilerna de stödjer i de flesta fall är det.

Namn: Mophie Juice Pack
Typ: Stöttåligt mobilskal med reservbatteri
Finns till: Samsung Galaxy S9, S8 Note 8-serierna, Iphone 7, 6s, 6, 5s-serierna
Pris: 1000 kr