https://www.mobil.se/nyheter/tips-tva-smarta-tillbehor-till-resan
565464
Nyheter
Sommartillbehör

Tips: Två smarta tillbehör till resan

Ska du på utlandsresa i sommar, komma i form, rusta upp sommarstugan eller bara hänga i stadens parker? Oavsett vilket har vi tips på mobiltillbehör.

Hitta väskan vart den än har tagit vägen

Tile är en liten dosa med batteri och bluetooth-koppling som du fäster på valfritt föremål, till exempel dina nycklar eller resväskan, samt en app till mobilen. Skulle du ha förlagt nycklarna eller väskan går du in i appen och ber Tile låta, och den börjar spela upp en melodi så du hör var den är. Är det tvärt om mobilen du förlagt kan du trycka på Tile och mobilen börjar låta, även om den var satt i ljudlöst läge.


Det här funkar bara om dosan och telefonen är på bluetooth-avstånd från varandra, men det fiffiga, som gör Tile särskilt användbart på semesterresan, är att du kan efterlysa en borttappad pryl via appen. Då kommer alla som är anslutna till Tile att delta i jakten på din pryl. Om någon passerar i närheten av din Tile får du ett larm om var den personen befann sig och du får själv möjlighet att se var din pryl kan befinna sig. 2016 efterlystes enligt Tile två miljoner prylar och 90 procent av dem återfanns.

Namn: Tile
Typ: Dosa för att hålla reda på saker
Batteritid: 2 år
Pris: Från 200 kr styck

Enkel hållare och laddare till bilen

Nu när det är olagligt att hålla i en mobil samtidigt som man kör bil kan det vara läge att fixa den där bilhållaren till mobilen innan bilsemestern. Nillkin Wireless Car Charger är en smidig och inte särskilt dyr lösning.
Hållaren fäster du i fläktgallret på bilens instrumentpanel. Till mobilen finns sedan ett magnetfäste. Har du det matchande magnetskalet behöver du bara hänga på mobilen, horisontellt eller vertikalt, för att ha till exempel kartor tillgängliga.

Hållaren är dessutom en trådlös laddare enligt QI-standarden, så givet att du har en mobil med stöd för trådlös laddning, till exempel de senaste Iphone eller Samsungs toppmodeller, kan du ladda mobilen samtidigt som den hålls på plats utan sladdkrångel.

Namn: Nillkin Wireless Car Charger
Typ: Magnetfäste och trådlös laddare till bilen
Pris: 300 kr för själva hållaren

Sommartillbehör 2018

Ämnen