Apple tar täten hos DxOMark

Toppbetyg för kamerorna i Iphone 8 och 8 Plus

DxOMark är en sajt helt fokuserad på kameratester, vars ord väger mycket tungt. Apple lär därför glädjas åt att sajten nu utsett kameran i Iphone 8 Plus till den bästa mobilkamera man någonsin testat.

Publicerad Uppdaterad

DxOMark vet vad de pratar om. Över 10 000 kameror har testats av sajtens experter till dags dato, och testerna genomförs dessutom med minutiös noggrannhet. Just därför är det förstås oerhört kul för Apple att DxOMark nu kallar kameran i nya Iphone 8 Plus för den bästa mobilkamera man någonsin testat. Iphone 8 Plus skrapar ihop inte mindre än 94 av 100 möjliga poäng och slår därmed den tidigare ettan Google Pixel med fyra poäng. Det gör även den mindre Iphone 8, som plockar hem hela 92 poäng. Dubbelt i topp för Apple, alltså. 

Inte bäst på video

Iphone 8 Plus – vars dubbelkameralösning har sensorer med upplösningen 12 + 12 megapixlar, optisk bildstabilisering, Auto-HDR och quad-LED-blixt – hyllas framför allt för sina fina HDR-bilder, sin fina färgåtergivning och sin mycket imponerande förmåga att ta bra bilder även när det är riktigt mörkt. Men när det kommer till video är Apple inte bäst. Där tronar Google Pixel fortfarande på förstaplatsen med 91 poäng. Iphone 8 Plus är dock inte långt efter med en videopoäng på 89, något som placerar den på samma plats som HTC:s flaggskepp U11. 

I sommarens test av mobilkameror som vi gjorde på mobil.se kom Iphone 7s på en delad förstaplats tillsammans med Huawei P10 Plus och Samsung Galaxy S8 Plus, så det ska bli intressant att se hur mycket kameran förbättrats ytterligare.

Källa