Mer hälsa

Track och Wave – nya hälsoprylar från Ihealth

En ny modell av företagets stegräknare och en blodtrycksmätare för teknikokunniga ligger på menyn för Ihealths IFA-lanseringar.

Publicerad Uppdaterad

Ihealth har en hel hög mobilkopplade hälsoprylar, med allt från blodtrycksmätare till personvågar och blodsockermätare i sortimentet. Nu lanserar de två nya produkter för lite olika användningsområden.

Track är den mer intressanta av dem. Det är en blodtrycksmätare där målet varit att skapa en så enkel blodtrycksmätare som möjligt. Enheten ska vara utformad för de som har svårt att använda ny teknik och ska i stor utsträckning fungera ungefär som en vanlig, icke uppkopplad, blodtrycksmätare. Skillnaden är såklart att den även går att koppla mot mobilen, men just den kopplingen är samma som hos deras övriga blodtrycksmätare.

Själva enheten förenklar det hela genom att lysa antingen rött eller grönt om testpersonen har för högt eller helt normalt blodtryck, allt för att förenkla processen.

Enheten ska släppas innan året är slut och prislappen blir faktiskt riktigt överkomlig för den här typen av prylar, med ett riktpris på 429 kronor.


Wave i sin tur är en uppdaterad version av företagets befintliga stegräknare, en rund manick som kan bäras antingen för sig själv eller i bältet eller på handleden med hjälp av medföljande adaptrar. Som tidigare mäts steg, sömn, kalorier och liknande, men nytt för den här gången är att du även kan mäta simning som aktivitet (något som varit modefunktion för stegräknare under de senaste månaderna då bland annat Misfit och Withings lagt till funktionen).

Även Wave ska släppas framåt slutet av året och då till ett pris på 849 kronor.