Samsung S Charger Pad

Trådlös laddning till Galaxy S5 testat

Trådlös laddning går bra ihop med Galaxy S5, men ibland är skalet lite väl känsligt för hur man lägger telefonen.

Publicerad Uppdaterad
Betyg:
7/10

Det har varit lite si och så med Samsungs stöd för trådlös laddning genom tiderna. Samsung Galaxy S5 har inte inbyggt stöd för trådlös laddning men man har i alla fall fått ordning på torpet och kan leverera en full uppsättning tillbehör för trådlös laddning till S5 redan vid försäljningsstart.

Jag är personligen en smula skeptisk till trådlös laddning som jag ser som onödigt slöseri med energi, men jag kan helt klart se poängen för en telefon som S5, där laddarkontakten har en lucka som gör telefonen vattentät, men som gör det pilligare att ladda och dessutom riskerar att slitas ut.

Det finns en uppsättning skal för trådlös laddning. Vill du ha i stort sett samma baksida som telefonen levereras med finns det skal för det, vill du å andra sidan ha Samsungs smarta fodral med fönster finns även det med trådlös laddning. Jämfört med varianterna utan trådlös laddning blir telefonen något tjockare, men skillnaden är betydligt mindre än var den var för något år sedan. Viktskillnaden är knappt märkbar.

Samsungs laddare heter S Charger Pad, och har ett riktigt smidigt format och en design som går helt i linje med S5:ans formspråk. Det följer med en USB-kabel men ingen väggkontakt, vilket känns lite snålt. En lampa på sidan av laddaren indikerar tydligt om telefonen fått kontakt och laddar. Det uppskattar jag, för ibland är det lite si och så med det. De enklare bakstyckena tycker jag inte har några problem att ladda, men när jag testar etuit S View Cover med trådlös laddning tycker jag att det är lite väl gnetigt med hur jag lägger telefonen på laddaren. Och det sista man vill med trådlös laddning är ju just att behöva pilla med exakt hur telefonen ligger. Men detta är som sagt kritik mot S View Cover specifikt, inte laddaren S Charger Pad.

Betyg:
7/10

Samsung S Charger Pad

Typ: Trådlös laddare
Tillverkare: Samsung
Pris: 350 kr