Ska sitta i kroppsburen enhet

Trådlöst sim-kort kan bli verklighet

Docomo vill flytta sim-kortet ur telefonen och ansluta det på trådlös väg till flera enheter samtidigt.

Publicerad Uppdaterad

Japanska operatören Docomo har tagit fram en prototyp av något som ser ut att kunna bli en riktigt smart lösning för  dig som har både mobil, surfplatta och dator att hålla reda på. Företaget har nämligen tagit fram en fungerande prototyp som gör att ett och samma sim-kort kan användas trådlöst för flera olika enheter.

Genom en bluetooth-anslutning ska du enkelt kunna använda samma abonnemang och sim-kort för mobilen, surfplattan eller din bärbara dator utan att behöva strula med att först montera ur och sedan trycka in sim-kortet i enheterna i fråga. Sim-kortet har dessutom stöd för NFC, vilket till exempel skulle kunna göra så att allt du behöver göra för att koppla sim-kortet till den enhet du vill använda det med är att vifta med det i närheten av den aktuella enheten.

Den enhet som sim-kortet sitter monterat i uppges vara ungefär lika stor som en wifi-dongel idag, men tanken är att krympa ner storleken så att den platsar i någon för ändamålet avsedd kroppsburen enhet som du alltid har med dig - exempelvis en klocka eller ett armband.

Källa