Rekorddyr telefon = rekorddyra reparationer

Trasig Iphone XS Max-skärm rekorddyr att reparera

Lockad att slå till på Apples nya 6,5-tumsbjässe Iphone XS Max? Då kanske du ska tänka till lite extra, om du är typen som brukar tappa telefonen i marken med jämna mellanrum. För att reparera den stora OLED-skärmen är rekorddyrt.

Publicerad Uppdaterad

3 913 kronor. Det är vad man får betala för en skärmreparation av en Iphone XS Max i Sverige. Om det är framsidan som är skadad, det vill säga. Skulle till exempel bakstycket spricka – det vill säga en del av telefonen som klassas under begreppet ”andra skador” – så är det inte mindre än 7 033 kronor man får punga ut med. Det är rekordhöga reparationskostnader som med god marginal slår reparationskostnaderna för förra årets Iphone X. Den mindre Iphone XS kostar däremot lika mycket att reparera som förra årets flaggskepp. 

Stort steg

Det kanske inte är direkt förvånande att det är dyrare att reparera en större skärm, men det är samtidigt något man bör ha i åtanke om man slår till på en XS Max. Något annat än att förse enheten med både extra skärmskydd och ett rejält skal är sannolikt inte att tänka på. Steget från en krossad Iphone 8 Plus-skärm är till exempel enormt. Den kostar jämförelsevis 2 063 kronor att reparera. 

Källa