Apple Watch series 3 GPS + Cellular

Tre börjar sälja Apple Watch med egen mobil uppkoppling

När tredje versionen av Apple Watch släpptes var den stora nyheten att klockan med hjälp av ett esim och egen koppling till mobilnätet blev mer fristående från Iphone. Nu kommer den modellen till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Det är operatören Tre som idag meddelar att man kommer börja sälja Apple Watch series 3 med gps och mobiluppkoppling från den 4 maj. Då ska klockan gå att förbeställa från operatörens hemsida för att sedam finnas i butiker från och med den 11 maj.

Sedan Apple Watch lanserades har den steg för steg fått allt fler funktioner. Den senaste versionen av klockan som är just Apple Watch series 3 adderade framförallt fler hälso- och träningsfunktioner samt möjligheten att koppla upp sig direkt mot mobilnätet utan att ha telefonen med sig. På lanseringen av klockan demonstrerades till exempel detta genom att en kvinna ringde från klockan direkt till produktpresentationen samtidigt som hon stod på sin paddelbräda till sjöss. 

När Apple Watch lanserades så kom aldrig versionen med mobiluppkoppling till Sverige men det blir det alltså ändring på nu. Det innebär säkerligen även att Sverige när nästa version av klockan kommer hör till de länder där versionen med mobiluppkoppling kommer att säljas i första steget. Tre har ännu inte meddelat något om priser eller vilka abonnemangsalternativ man kommer erbjuda för Apple Watch.