WPC

Tre gånger snabbare trådlös laddning

Skaparen bakom en av dagens två trådlösa laddningsstandarder tripplar laddningshastigheten.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning är trevligt. Långsam sådan är dock mindre trevligt. Det är något man blir smärtsamt påmind om när man laddar sina enheter trådlöst idag.

Wireless Power Consortium (WPC) som är en grupp som består av flera stora tillverkare (bland annat LG, Motorola och Samsung), har meddelat att specifikationerna för deras senaste version av Qi-tekniken stödjer upp till 15 watt. Detta är cirka tre gånger mer än företaget hade att ståta med tidigare och i linje med Fast Charging som vi sett i adaptrar med sladd. 

Trådlös laddning är på uppgång, Starbucks har börjat erbjuda trådlös laddning i USA och i Storbritannien körde Mcdonald’s igång med vattentäta och infällbara varianter. Möjligheten att ladda snabbt lär bli en allt mer efterfrågad möjlighet och borde kunna användas som ett sätt för företag att dra till sig kunder. När mobilen ligger på 20 procent och du kan välja mellan kafén med eller utan inbyggda och trådlösa laddare känns valet ganska givet, särskilt när laddningen går undan. I Sverige är antalet publika platser med trådlös laddning ännu väldigt få, men Wayne's Coffee har sju kaféer där man redan har eller ska installera trådlösa laddare i borden.

Teknik för att ladda i 15 watt introducerades först i december förra året av Freescale Semiconductor, en av över 200 medlemmar i organisationen. De slog sig samman med konkurrenten NXP Semiconductors i mars i år.

Källa