Annons

Acend G7, Ascend P7 Sapphire, Ascend Mate 7

Tre nya från Huawei

Huawei Ascend Mate 7

Kinesiska Huawei lanserade tre nya mobiler på IFA-mässan i Berlin. En toppmodell, en prisvärd, och en phablet.

Publicerad Uppdaterad

Huawei Ascend P7 har ju redan tidigare lanserats, och vi på Mobil recenserat för den delen. Den Ascend P7 som visas upp här har dock har suffixet Sapphire Edition, vilket syftar på safirglaset som skärmen är gjort av. Safirglas ska vara ännu hårdare än det gorillaglas som de flesta mobiler har i dag. I övrigt är det i stort sett samma mobil, med mellanklassprocessor, 5-tumsskärm i 1080p, tunt och smidigt format och riktigt bra kamera.

Huaweis G-serie brukar bjuda på prisvärda modeller med hyggligt avancerade funktioner, och det är även tanken med Ascend G7. Telefonen har en 5,5 tum stor skärm med upplösningen 1280 x 720 pixel, och baksidan är i metall. Chipsetet är Qualcomms mellanprisset Snapdragon 400 med fyrkärnig processor på 1,2 GHz. Batteriet är på 300 mAh, detta i ett 7,6 mm tjockt skal, och vikten 165 gram. Kameran är på 13 megapixel, och om vi kan döma av tidigare Huaweimodeller lär den leverera klart godkänt resultat. Genom att dubbeltrycka på volymknappen ska man kunna gå från viloläge till tagen bild på 1,4 sekunder. en 5-megapixelkamera för selfies finns. Priset ska ligga på drygt 3000 kronor, och den börjar säljas i Sverige fjärde kvartalet.

Huawei Ascend Mate 7 är uppföljaren till Ascend Mate 2 (ja, man hoppade över ett par versionsnummer här). Modellen har måtten 157 x 81 x 7,9 mm och väger 185 gram. Skärmen är på 6 tum med 1080p-upplösning. Det ger ovanligt mycket skärm per yta, 83 procent för att vara exakt. Chipsetet är Huaweis eget Kirin 925, med fyra processorkärnor på 1,8 GHz och fyra på 1,3 GHz, vilket ger rätt mycket krut under huven.Värt att notera är också stödet för LTE Cat6, det vill säga 4g i 300 Mbit/s.

Av intresse är att phableten har en fingeravtrycksläsare på baksidan, liknande den som Iphone använder där det räcker att sätta fingret mot läsaren för att registrera fingret, men svenskutvecklad. Batteriet är på generösa 4000 mAh, och kameran är på 13 megapixel med en Sonysensor. Det finns en variant med 2 GB RAM-minne och 16 GB lagring för drygt 4 500 kronor, och en med 3 GB RAM-minne och 32 GB lagring för cirka 5 500 kronor. Den billigare modellen ska enligt Huawei börja säljas i Sverige under fjärde kvartalet.