Annons

True Wireless

Tre nya Jabra-headset med bättre ljud för tal och musik

En toppmodell, en för träning och en prisvärd, det är Jabras nya kollektion true wireless-headset.

Publicerad Uppdaterad

Jabra var med Elite 65t det givna alternativet till Airpods för den som ville ha ett par True Wireless-lurar. Sedan dess har konkurrensen hårdnat betydligt, och om dagens lansering räcker för att åter ta täten får vi se, men det är i alla fall en ambitiös uppsättning true Wireless-lurar.

Jabra Elite 7 Pro är den nya toppmodellen med en prislapp på 2200 kronor. Headsetet har en batteritid på hela 9 timmar med aktiv brusreducering, och 35 timmars batteritid med etuiet. Trots det är det Jabras hittills minsta headset, 16 procent mindre än Elite 75t som tidigare var deras minsting. Med en kombination av benledningsteknik och fyra mikrofoner ska man också få utmärkt samtalskvalitet. Headsetet är även vattenskyddat enligt IP57.

Jabra Elite 7 Active har en prislapp på 2000 kronor och samma batteritid och uppsättning mikrofoner för samtalsljud och brusreducering som Pro-modellen. Med en ny teknik med flytande silikongummi ska öronsnäckorna sitta kvar i öronen utan vingar som håller dem på plats. Headsetet är fukt- och regntåligt enligt IP-klass 57.

Jabra Elite 3 syftar till att ge ovanligt mycket ljud för pengarna, närmare bestämt för 900 kronor. Med fyra mikrofoner ska det enligt Jabra ha bättre samtalsljud än andra headset i denna prisklass. Högtalarelementen på 6 mm ska även leverera bra musikljud för pengarna om man får tro Jabra. Batteritiden är sju timmar med tre omladdningar i etuiet, och headsetet är fukttåligt enligt IP55. Aktiv brusreducering blir du utan i denna prisklass, men det finns en hear-through-funktion som gör att du kan föra samtal även med de tättslutande öronsnäckorna på dig.

Jabra Elite 3 finns i butik från och med den 1 september, det vill säga i morgon. De andra två headseten kommer den 1 oktober.