Galaxy Tab S2

Tre nya plattor från Samsung

Samsung Galaxy Tab 3 V

Samsung lanserar två officiella surfplattor och en Galaxy Tab S2 smygs iväg till testning i Indien.

Publicerad Uppdaterad

Tre nya plattor har rapporterats om sedan förra fredagen, två stycken i budgetkategorin och en i övre mellanklassen. Nedan följer mer information om alla tre.

Samsung Galaxy Tab A (8 och 9,7 tum)
Samsung Galaxy Tab A lanserades vid en presskonferens i Ryssland. Plattan kommer att finnas i storlekarna 8 och 9,7 tum med skärmar i sidförhållandet 4:3 och en upplösning på 1024 x 600 pixlar. Puttrandes under huven ligger en fyrkärnig processor på 1,2 GHz, 2 GB arbetsminne, 16 GB internt lagringsutrymme med möjlighet för upp till 128 GB genom ett externt minne, givetvis ett micro sd-kort.

Skillnaderna mellan de två plattorna gäller batteri och ram-minnet. Den mindre varianten har ett batteri på 3 600 mAh och 1 GB ram medan den större har batteri på 6000 mAh och dubbla ram-minnet. Båda två har en 2-megapixelkamera på framsidan och en bakre kamera på 5 megapixel. Mer detaljerade specifikationer, exakt pris och släppdatum har ännu inte presenterats.

Samsung Galaxy Tab 3 V
Lanseringen av Tab A följdes upp av Galaxy Tab 3 V som lanserades i Malaysia. Det är samma surfplatta som Galaxy Tab 3 Lite Wi-Fi, som upptäckts på Samsungs officiella sida i Nederländerna. 

Skärmen är en 7 tum stor TN LCD-skärm på 1024 x 600 pixlar. 

Surfplattan drivs av Android 4.4, har en fyrakärnig processor på 1,3 GHz från Spreadtrum, 1 GB RAM och 8 GB internt lagringsutrymme med plats för ett micro-sd kort och ett batteri på 3 600 mAh. Den kommer utrustad med FM-radio, plats för sim-kort och wlan. Både fram- och bakkamera ligger på 2 megapixel. Något överraskande så stödjer plattan 3g-uppkoppling, detta trots dess låga pris som blir 499 MYR vilket motsvarar ungefär 1 190 kronor.

En budgetplatta på alla sätt och vis. Samsung själva har sagt att Tab 3 V skapades med de som använder en surfplatta för första gången i åtanke. Troligtvis stämmer det och vi förväntar oss inte överraskande prestanda från Tab 3 eller att den släpps i Sverige.

Samsung Galaxy Tab S2 (8 och 9,7 tum)
Galaxy Tab S2 finns det än så länge bara rykten om, men den sägs komma i två storlekar och har rapporterats om i både Geekbench och på Zauba, ett indiskt företag som samlar import- och exportdata. Stämmer uppgifterna ska enheterna förstöras efter att testningen är över. De uppgifter som har plockats upp finner du här nedanför.

De är två Galaxy Tab S2 på 8 respektive 9,7 tum det rapporteras om. Den ska vara 5,2 mm tunn, vilket är nästan en millimeter tunnare än Apples Ipad Air 2 och stämmer överens med tidigare rykten. Om uppgifterna visar sig stämma så följer Samsung i Googles och Apples led med ett 4:3 sidförhållande och en upplösning på 2048 x 1536 pixlar.

Surfplattorna ska använda sig av en åttakärnig Exynos 5433 processor, samma som i Galaxy Note 4, och innehålla 3 GB ram. De testade versionerna av plattorna ska vara gjorda av metall och köra Android 5.0.2.