Reflect Flow Pro, Tune 130, Tune 230, Flip 6

Tre nya True Wireless och en högtalare från JBL

Harmans höstlansering bjöd på nya helt trådlösa öronsnäckor och en uppföljare till en populär högtalare.

Publicerad Uppdaterad

JBL:s Flip-serie är en av de mest populära bluetooth-högtalarna, och i den nya JBL Flip 6 har man förbättrat ljudet genom att använda två högtalarelement, en woofer och en diskant, i stället för ett. Designen har ändrats till JBL:s nya formspråk som introducerades förra året, men man känner ändå igen den typiska formen och storleken från tidigare modeller.

Högtalarna har 12 timmars batteritid, och är vatten- och dammskyddad enligt IP67. Med JBL:s PartyBoost-teknik kan du koppla ihop flera högtalare. Priset är 1400 kronor när Flip 6 börjar säljas i november i nio olika färgvarianter.

JBL Reflect Flow Pro är ett True Wireless-headset i JBL:s sportigare produktserie, med en prislapp på 1800 kronor. Mjuka vingar på öronsnäckorna ska se till att de sitter på plats även när du tränar, och IP68-klassningen gör att de tål både regn och svett. headsetet har aktiv brusreducering och åtta timmars batteritid med denna påslagen, med ytterligare 20 timmar i etuiet. Snabbladdning gör att du får en timmes musiklyssnande efter tio minuter i etuiet. Sex mikrofoner, tre i varje öronsnäcka, ska ge bra samtalskvalitet. Högtalarelementen i headsetet är 6,8 mm stora. JBL Reflect Flow Pro börjar säljas nu i september.

Det kan ibland vara svårt att avgöra vad som skiljer två JBL-headset åt, men med JBL Tune 130NC och JBL Tune 230NC är man ovanligt tydliga: Det är i princip samma headset i olika formfaktor, med eller utan pinne. Headseten är uppföljare till Tune 125 och 225, och utmärker sig för att erbjuda aktiv brusreducering till ett pris på 1000 kronor, vilket är rätt ovanligt i dagsläget.

Batteritiden är åtta timmar med brusreduceringen påslagen, med tre omladdningar i etuiet. Liksom JBL Reflect Flow Pro är headseten snabbladdande så att tio minuters laddning ger en timmes musiktid. Däremot får de nöja sig med fyra mikrofoner för samtal. De två headseten är fuktskyddade enligt IPx4. Att headseten är likadana är inte helt sant, för Tune 230NC har 5,8 mm stora högtalarelement medan de i Tune 130NC är hela 10 mm. Bägge headseten börjar säljas i oktober.