Skapar “strategisk allians”

Tre och Xiaomi i globalt avtal - Xiaomi officiellt till svenska butiker

Det är en av Tres ägare, Hong Kong-baserade CK Holdings, som ser till att Tre i Sverige inom kort ska börja sälja Xiaomis smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Redan tidigare har Xiaomis produkter gått att köpa i Sverige men det är först nyligen som telefonerna levererats med svensk mjukvara och distributionen är fortfarande begränsad. Det blir det alltså ändring på nu när Xiaomi expanderar officiellt till Europa.

Tar plats i Tres butiker

Avtalet ska innebära att Xiaomis smartphones liksom andra uppkopplade prylar tar plats i Tres butiker, men exakt vilka produkter och när de kan finnas på plats är ännu inte klart. Utöver att produkterna kommer till Tres svenska butiker ska de även börja säljas i andra länder där Tre finns, som Danmark, Österrike, Italien och Storbritannien.

I ett uttalande poängterar Canning Fok liksom Xiaomis Wang Xiang att överenskommelsen innebär fördelar för båda bolagen och Canning Fok säger vidare att han räknar med att Xiaomis högkvalitativa produkter till bra priser kommer att tas emot väl av kunderna. 

Xiaomi-chefen å sin sida ser avtalet som en bra start för bolagets expansion in på den europeiska marknaden. Tre Sverige kommer inom kort att träffa Xiaomi för att diskutera den svenska marknaden, men mer detaljerad information om vad samarbetet kan innebära för den svenska marknaden specifikt finns inte idag.

Källa