Annons

Uppdatering på väg

Tre öppnar sitt 5G-nät för fler: Nu även Samsungs 5G-mobiler

En ny mjukvara som släpps idag till Samsungs 5G-telefoner öppnar upp för Tres kunder att använda det nya nätet.

Publicerad Uppdaterad

När Tre tidigare i år öppnade sitt 5G-nät var det ett fåtal telefoner som var certifierade att användas. Tre har sitt 5G-nät aktivt i delar av södra och västra Stockholm, i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås och Uppsala.

Tidigare i år släppte Samsung en mjukvaruuppdatering som förberedde de egna 5G-telefonerna S20 5G, S20 Plus och S20 Ultra för Telias och Tele2:s 5G-nät men nu är det alltså Tres tur. Redan när Samsung lanserade S20-serien meddelade man att en mjukvaruuppdatering skulle krävas för att använda telefonerna i svenska 5G-nät. Uppdateringen till S20 5G, S20 Plus och S20 Ultra finns tillgänglig för nedladdning i telefonerna idag. Den nylanserade Note 20-serien får dock vänta på stöd och nu är det bara telefonerna i S20-serien uppdateringen gäller. Samsungs Note 20-serie har idag stöd för 5G hos Telia och Tele2, medan stöd för Tre dröjer.

Mobil testade tidigare i år hastigheterna i de svenska 5G-näten, som du kan läsa om här nedan, och kom då fram till att Tele2 i Stockholmsområdet där vi genomförde testet har det klart snabbaste nätet. Tele2:s 5G-nät är dock kraftigt begränsat rent geografiskt och Tre har täckning i betydligt större område. Detaljerna kring hur näten presterade hittar du i vårt test nedan.