https://www.mobil.se/nyheter/tre-sl-pper-obegr-nsad-surf-och-nya-abonnemang
565002
Nyheter
Dyrare och billigare

Tre släpper obegränsad surf och nya abonnemang

Tre gör om hela sitt abonnemangserbjudande. Nyheterna inkjluderar så väl prishöjningar som -sänkningar och ett nytt abonnemang med obegränsad surfmängd.

De nya abonnemangen kallas för 3Surfa och inkluderar från 2 GB surf upp till obegränsad surf per månad. Tre introducerar alltså ett abonnemang med obegränsad surfmängd och det kostar 699 kronor per månad.

Jämför vi de nya abonnemangen och priserna med de som Tre introducerade i maj 2017 finns både datamängder som blivit dyrare och de som blivit billigare även om mängden data förändrats så det är svårt att göra direkta jämförelser.

Dyrare och billigare per GB

3Fastpris 15 GB som fanns tidigare och kostade 399 kronor per månad har fått en motsvarighet i nya 3Surfa 10 GB för samma pris. Abonnemanget som inkluderade 6 GB surf och kostade 329 kronor tidigare har nu en närmaste motsvarighet med 5 GB och ett pris på 249 kr. 60 GB surf kostade tidigare 579 kronor och nu kostar 50 GB 549 kronor.

Färre vill köpa ny telefon

Viktigt att påpeka är även att de priser vi här har nämnt blir billigare om man samtidigt som man tecknar abonnemanget går med på att binda sig i 12 månader. Tre själv uppger i pressmeddelandet där man presenterar de nya abonnemangen att ett uttalat önskemål från kunderna är att kunna teckna abonnemang utan att samtidigt köpa ny telefon. Man ser alltså en tendens att kunderna vill behålla sin nuvarande telefon längre än de två år som bindningstiden traditionellt är. Med bindningstid blir till exempel priset på 3Surfa 10 GB 349 kronor per månad istället för 399 och priset på 3Surfa Obegränsat går från 699 till 599 kronor med 12 månaders bindningstid.

Hos konkurrenterna kostar obegränsat surf 499 kronor hos Tele2 och 749 kronor hos Telenor (eller 549 om du binder dig i 24 månader). Tre begränsar den obegränsade surfen om du förbrukar mer än 20 GB på ett dygn. Då måste du skicka ett sms för att låsa upp surfen för ytterligare 5 GB, men det går att göra hur många gånger som helst. De andra operatörerna har liknande lösningar.