Spotify med flera

Tre slopar datakostnaden för streamad musik

Tre släpper musiken fri från datapotten och tillåter obegränsad musikstreaming, men till en början bara med vissa tjänster.

Publicerad Uppdaterad

Den som använder Spotify eller någon annan streamingtjänst i mobilen vet hur fort det går att äta upp sin datapott om man inte cachar musiken i förväg. Samtidigt utgör detta förmodligen en viktig inkomstkälla för operatörerna då det lär vara en av de främsta orsakerna till att man köper utökad datapott.

Men nu väljer Tre att i stället växla över den inkomstkällan till konkurrensfördel, genom att göra det gratis att streama. Från och med den 31 augusti och med automatik för Tre-abonnenter (inte kontantkortskunder) gratis att streama musik. Det innebär att streamad musik inte räknas mot din datapott.

Det gäller dock inte alla musiktjänster. Till en början är det Spotify, Tidal och Deezer som är grais på det här viset. Lyser med sin frånvaro gör Apple Music och Google Play Music, men enligt Tre kommer flera musiktjänster successivt adderas "så länge det är tekniskt möjligt och intresse finns".

Värt att notera är också att det endast är musik som ingår. Om du via någon av dessa tjänster streamar till exempel rörlig bild räknas det fortfarande mot din datapott.