Totalt 80 länder

Tre slopar utlandsavgifter för kunder med bindningstid

Tre har lanserat en kostnadsfri tjänst där man slipper utlandsavgifter för samtal och surf i ytterligare drygt 50 länder utanför EU.

Publicerad Uppdaterad

Om du har rest inom EU de senaste åren har du säkert vant dig vid hur bekvämt det är med EU:s roamingregler där du använder ditt abonnemangs vanliga pristaxa i hela EU och surfar precis som hemma. Telenor har tidigare infört liknande enhetstaxa för ett fåtal länder utanför EU och Tele2 har haft ett specialerbjudande om fri surf i USA men det var tidbegränsat och gällde enbart under sommaren och då endast för kunder med abonnemanget Unlimited.

Gratis tilläggstjänst

Nu lanserar Tre en gratis tilläggstjänst som lägger till 50 länder till EU-länderna och ger dig möjlighet att surfa och ringa för din egen pott i 80 länder. Villkoret är att du har ett 3Surfa-abonnemang med minst 10 GB datapott i månaden och har bindningstid på ditt abonnemang.

Till länderna på listan hör europeiska länder utanför EU såsom Schweiz, populära turistmål som Turkiet och Thailand, och stora länder som USA, Ryssland, Kina och Kanada.

Använder du tjänsten räknas även streamad musiklyssning mot din datapott. I vanliga fall räknas streamingtjänster som Spotify och Apple Music inte mot datapotten hos Tre.

Källa