Annons

Till fler mobiler än bara Google Pixel

Tredje betan av Android Q tillgänglig till 22 mobilmodeller

Google har nu släppt den tredje versionen av Android Q beta, och denna gång även till telefoner som säljs i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Som utlovat släpptes den tredje betan av Android Q i början av maj, och till skillnad från tidigare versioner som bara kunnat köras på Googles Pixel-mobiler stöds denna version av hela 22 olika mobilmodeller. Förutom Googles sex Pixelmodeller är tolv tillverkare representerade.

Om man bara ser till vilka mobilmodeller som har distribution i Sverige så är det följande mobiler som kan installera Android Q Beta 3:

 • Asus Zenfone 5Z
 • Huawei Mate 20 Pro
 • Nokia 8.1
 • Oneplus 6T (Google nämner det inte, men enligt Oneplus stödjer även Oneplus 6 betan. Oneplus 7 Pro kommer också att kunna installera betan vid lansering)
 • Sony Xperia XZ3
 • Xiaomi Mi 9
 • Hur enkelt eller komplicerat det är att installera betan varierar från modell till modell. För vissa telefoner räcker det med att installera en app på mobilen, medan andra kräver att du kopplar telefonen till en dator som du instllerar särskild programvara på. Det varierar också hur mycket telefonens funktioner påverkas, men generellt går all data som är lagrad lokalt på mobilen förlorad, så se till att säkerhetskopiera innehållet innan du testar. Räkna med att en del funktioner på mobilen inte fungerar som de ska och att telefonen kan krascha ibland. Låter detta avskräckande bör du vänta till en senare, mer stabil betaversion. Beta 4 är utlovad till i början av juni, och därefter ska två betaversioner till släppas, där den sista brukar ligga mycket nära den färdiga, innan den färdiga Android Q kommer, troligen i augusti.

  Information om hur du installerar Android Q på din mobil hittar du på Googles sida för Android Q:s betaprogram, här.

  Android Q beta 3 innehåller bland annat ett mörkt läge som genomgående gäller hela systemet, och nya svepgester. Vår artikel om nyheterna i Android Q kan du läsa här.

  Källa