https://www.mobil.se/nyheter/trots-allt-microsoft-kan-ha-en-surface-telefon-p-g-ng
564451
Nyheter
Nya patent väcker frågor

Trots allt: Microsoft kan ha en Surface-telefon på gång

Spekulationerna om en Surface-telefon cirkulerade flitigt under lång tid, tills dess att Microsoft för ett år sedan aviserade att man skulle lägga av helt och hållet med smartphone-hårdvara. Men den nu näst intill mytomspunna Surface Phone tycks ändå kunna vara på gång. Detta då Microsoft tilldelats ett flertal patent som skvallrar om just en sådan produkt.

Surface Phone är lite som Storsjöodjuret. Många hävdar att det finns där under ytan, men det finns ingen övertygande dokumentation som styrker dess existens. Men nog är det ändå lite underligt att Microsoft även fortsättningsvis tilldelas patent på lösningar för en smartphone, om den nu verkligen är så stendöd som många vill göra gällande? Sajten The Win Central har nu uppmärksammat ett färskt tilldelat patent på en lösning för en hopvikbar enhet med dubbla skärmar, i stil med ZTE Axon M. 

Kan förvandlas till surfplatta

Enheten ser ut att kunna vikas ut till en surfplatta och i dokumentationen som lämnats in visas några olika varianter på hur kameran skulle kunna fungera med en dylik enhet. Det har även publicerats en jobbannons där man sökt en ingenjör med kunskaper på området, och dessutom har entusiaster hittat referenser i Windows Whiteboard till en tidigare okänd app där man nämner en enhet med en vänster- och en högersida. Det vore onekligen märkligt om en Surface-telefon var på gång, med tanke på att Microsoft uttryckligen lagt ned sina ambitioner på området. Men det skulle förstås också kunna vara ett sätt att försöka undvika förhandsspekulationer. Eller så har man helt enkelt ändrat uppfattning. Det lär i så fall tiden utvisa. 

Annons