Prata mer med dina kontakter

Truecaller lanserar Open Doors för gruppsamtal

Ny samtalstjänst ska göra det lättare att skapa spontana gruppsamtal.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Truecaller är nog mest kända för sin nummerpresentatör med samma namn, breddar nu sitt utbud med en tjänst som man kallar för Open Doors, en Clubhouse-liknande app som ska göra det enklare att skapa spontana gruppsamtal med sina kontakter.

Appen har varken samtalsrum eller något sätt att bjuda in kontakter för samtal. När en användare startar en röstchatt skickas istället en avisering om chatten till användarens alla kontakter som också har Open Doors installerad, som då kan välja att ansluta till det startade samtalet. Det skickas även i sin tur ut en avisering till deras kontakter som också kan gå med i samtalet. Gruppsamtalet fortsätter sedan tills samtliga deltagare har lämnat konversationen.

Tjänsten ger inte tillgång till några modereringsverktyg ens för den som startar en konversation, och det gör inte heller att ”kasta ut” någon från en konversation. Det enda som går att göra är att stänga av ljudet jämtemot en deltagare, men då stängs det bara av mellan den deltagare och personen som stänger av ljudet.

Truecallers Open Doors finns ute nu och kan hämtas till Ios och Android på länkarna här under.

Källa