https://www.mobil.se/nyheter/ttak-rnig-m4-aqua-fr-n-sony-vi-har-provk-rt
558593
Nyheter
Fyra elefanter är färre än åtta kärnor

Åttakärnig M4 Aqua från Sony - Vi har provkört

● BILDSPEL Sony tar sig tillbaka in i mellanklassen med Xperia M4 Aqua.
Sony lanserar med Xperia M4 Aqua nytt fokus i mellanklassen. Vi på Mobil har hunnit ta den på en svängom redan.

Mobilen blir Sonys första med en åttakärnig processor som likt Xperia Z4 Tablet kör på 64-bitar. Snapdragon 615 driver hela ekipaget som ska ta Sony tillbaka in i mellanklassen.

Inuti M4 Aqua finns det gott om värde för pengarna, två gigabyte ram-minne och den åttakärniga processorn gör sitt för att leverera det Sony utlovar. Batteriet på 2,400 milliamperetimmar i Sonys senaste tillskott visar på ett fokus mot batteritid och prestanda.

Om det är något som märks när lägger M4 Aqua i handen är det att den knappt känns tyngre än ett par simglasögon. Dessutom är hela mobiltelefonen vattentät, inkluderat USB-uttaget. Den ska klara sig under vatten i upp till 30 minuter, förutsatt att vattnet är rent. Exakt vad detta innebär vet vi inte än men att ge sig ner i närmaste flod för undervattenscener känns fortfarande som en fjärran dröm. Samtidigt gör både storleken och en något uppdaterad byggkvalitet att den känns mer lik toppmodellen Xperia Z3 än vad tidigare mellanklassmodeller lyckats göra.

Under huven ligger Android 5.0 som enligt vår upplevelse flöt på bra. Trots mellanklassen så var det inget märkvärdigt i att ta sig runt i menyerna, även om det var en väldigt tidig version som vi fick kika på.

Dessutom utannonserades SBH70, ett bluetooth headset som står emot damm och ska hålla i upp till 30 minuter en meter under vattenytan. Headsetet sträcker sig bakom nacken och över öronen. Mer detaljer än så om headset har vi tyvärr inte i nuläget. Lanseringen sker med fem olika färger att välja mellan.

M4 Aqua ska lanseras i färgerna vit, svart, korall och silver. Priset lär hamna runt 2700 kronor och lanseringen sker i maj. Men exakt hur mobiltelefonen blir får tiden utvisa, vi har ännu inte haft tid att pressa mobilens hårdvara utan vad den och Snapdragon 615 går för får vi återkomma till. Headsetet SBH70 ska kosta cirka 800 kronor när det släpps i Sverige.

Ämnen