Amazon, Tencent och Foxconn går in med pengar

Tunga techjättar backar Andy Rubins Essential

Tunga investerare går in med pengar i Andy Rubins bolag Essential.
Tunga investerare går in med pengar i Andy Rubins bolag Essential.

Android-grundaren Andy Rubins bolag Essential, som inom kort släpper sin första smartphone, har dragit ihop motsvarande hela 2,4 miljarder kronor i en färsk investeringsrunda där flera techjättar finns med och satsar pengar.

Publicerad Uppdaterad

Android-grundaren Andy Rubin har väckt en hel del uppmärksamhet med sin high end-smartphone Essential Phone, som kan komma att bli en värdig utmanare till såväl Samsung som Apple. Och flera tunga techbolag tycks tro att enheten har framtiden för sig, då man nu går in med motsvarande hela 2,4 miljarder kronor i företaget. Det är bland annat Amazon samt kinesiska Tencent och Foxconn som ligger bakom satsningen. 

”Massproduktion igång”

Telefonen har redan offentliggjorts och kan sedan en tid tillbaka förbokas i USA. Men inga enheter har ännu levererats. I en färsk tweet lovar Andy Rubin dock att massproduktionen är i gång och att man kommer att offentliggöra ett leveransdatum nästa vecka. Utöver Essential Phone har man även en AI-högtalare i stil med Amazons Echo på gång. Essential Phone har en 5,71-tumsskärm med en upplösning på 2 560 x 1 312 pixlar, Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne, intern lagring på 128 GB och dubbla bakkameror på vardera 13 megapixlar. 

Källa