Kontoret

Två nya Google Glass spanade

Sökjätten har inte gett upp, rapporter indikerar att Google arbetar på två olika digitala glasögon.

Publicerad Uppdaterad

Google har skickat en ny enhet till FCC (Federal Communications Commission) i USA för en säkerhetskontroll. Modellnumret är GG1 och kan vara en indikator på en ny version av Google Glass. Enheten skyddas av hemlighetsstämplade uppgifter, så därför är det omöjligt att avgöra exakt vilken sorts enhet det rör sig om. Dock ska stöd finnas för Bluetooth och Wifi på 2,4 GHz samt 5 GHz-band. Enheten är laddningsbar och batterierna går enligt dokumenten inte att byta ut. Strax efter att den här rapporten kom ut fick 9to5google rapporter om att ännu en enhet utvecklades.

Rapporten kommer från personer som ska vara “insatta i ämnet” och de menar att ytterligare ett par glasögon internt kallas för “Google Glass EE” eller “Enterprise Edition”. Den första versionen av Google Glass kallades XE, Explorer Edition. Att använda glasögonen på arbetet är det område där Google har sett nyttan av enheten. Vi kan bland annat tänka oss att tekniken skulle kunna användas för att direkt se relevant information utan att distraheras av telefonens skärm. Om ett möte har avbrutits och du glömt telefonen på “tyst” skulle du exempelvis kunna få en avisering direkt i glasögonen.

Digitala glasögon ser ut att ligga långt bort för konsumentmarknaden Det utesluter dock inte att produkten når andra marknader. Viss teknik har helt enkelt inte nått nivån där de är användbara oavsett situation och intressen, en position dit våra smarta telefoner kan argumenteras vara i dag.

Källa