Annons

Med 5,5-tumsskärm

Två nya Moto G lanserade

Lenovo har nu officiellt lanserat två nya modeller i Moto G-serien, Moto G4 och Moto G4 Plus.

Publicerad Uppdaterad

Vi får vänja oss av vid att skriva Motorola i fortsättningen, för de nya modellerna heter officiellt Lenovo Moto G4 och Lenovo Moto G4 Plus. Bägge de nya modellerna har drabbats av "växande skärm"-syndromet och är på 5,5 tum, med upplösningen 1920 x 1080 pixel. Som jämförelse hade föregående Moto G 5-tumsskärm och den första varianten 4,5-tumsskärm.

Om stora skärmar är för dig får du i alla fall mycket för pengarna. Moto G4 Plus har chipsetet Snapdragon 617. Mobilen finns i varianter på 2 eller 3 gigabyte internminne och 16 eller 32 gigabyte lagring. Ovanligt mycket krut har lagts på kameran, som med en 16-megapixelsensor och en kombination av laser- och fasdetekterings-autofokus ska vara bäst i prisklassen enligt Lenovo själva. Dessutom har Moto G4 Plus en fingeravtrycksläsare. Batteriet är på 3000 mAh och mobilen har stöd för Qualcomms Quickcharge-teknik för snabbladdning.

Den enklare Moto G4 skiljer sig främst genom att inte ha fingeravtrycksläsare, samt att kameran med 13 megapixel är mindre påkostad. Dessutom finns den bara med 2 GB arbetsminne och 16 gigabyte lagringsutrymme.

Moto G4 Plus ser ut att kosta cirka 2500 kronor i varianten med 16 gigabyte lagring, medan 32 gigabyte-varianten ser ut att kosta ett par hundralappar mer, om den kommer till Sverige. Moto G4 kostar drygt 2200 kronor.