Från Live Free NC+ till Extreme 3

Två nya true wireless och tre högtalare från JBL

På en virtuell presskonferens visade Harman upp tre nya JBL-märkta högtalare och två True Wireless-headset.

Publicerad Uppdaterad

Om vi börjar med högtalarna rörde det sig om nya versioner av JBL-klassiker, närmare bestämt JBL Go 3, Clip 4 och Extreme 3. Den nya designen på högtalarna fokuserar på JBL:s typiska nätväv i kombination med silikongummi för bättre grepp mot underlaget. Högtalarna finns i sju olika färgalternativ och börjar säljas i oktober-november.

JBL Go 3 är företagets minstinghögtalare, liten nog att rymmas i en handflata. En ögla ska förenkla att plocka upp den, och öglan är utspänd för att vara stor nog att trä i ett finger. Högtalaren har 5 timmars batteritid, är damm- och vattenskyddad enligt IP67, och kostar 500 kronor.

JBL Clip 4 utmärker sig för sin karbinhake som gör att man enkelt kan hänga högtalaren på till exempel en väska. Enligt harman ska haken numera vara mer robust tack vare att ena halvan är i plast, och den större haken gör det lättare att ta loss och sätta fast högtalaren. Formgivningen ska vara mer greppvänlig och ena sidan har gummiräfflor för att kunna ligga still på plats. Högtalaren är något större än JBL Go 3, har 10 timmars batteritid, skyddsklass IP67 och en prislapp på 700 kronor.

JBL Extreme 3 är en betydligt större pjäs som känns igen till formen jämfört med föregångarna. Bärremmen med sin ölöppnare ska ha förbättrad formgivning och kortsidorna har fått mjuka stötdämpare som ska rädda högtalaren från att ta skada om man tappar den. Även denna har IP-klass 67, och batteritiden är 15 timmar. Dessutom kan man använda den för att ladda mobilen. Priset är 3300 kronor.

De två True wireless-headseten ligger i ungefär samma prisklass, Live Free NC+ kostar 1700 kronor och Reflect Mini NC 1600 kronor.

Bägge har aktiv brusreducering, är svett- och regntåliga enligt IPX7, och har tillgång till röststyrning via Google Assistant. Live Free NC+ har en lite mer kompakt design medan Reflect Mini NC har gummivingar som ska göra att headsetet sitter fast vid sportaktiviteter. Bägge har en batteritid på 7 timmar, med två omladdningar i etuiet. Reflect Mini NC börjar säljas i oktober medan Live free NC+ inte kommer förrän i januari.